Четвер, 25 Квітня 2024 р.
2 Травня 2019

ПЕРНАТІ ПІД КОНТРОЛЕМ

Тиждень тому в світло-бірюзові води Лебединого озера запустили кам’янецьких улюбленців – трьох білих лебедів і двох чорних. А вже за декілька днів у соцмережах з’явилися занепокоєні дописи кам’янчан про те, що вода потемніла, вкрилася якоюсь плівкою, лебеді кволі, а риба – мертва.

Що ж там сталося, ми поцікавилися в заступника міського голови Сергія БАБІЯ:

– Одразу хочу заспокоїти кам’янчан – ситуація на Лебединому озері під постійним контролем міської влади та фахівців ЕНЦУМу. Вода і справді стала темнішою, адже набула природного кольору. Жодної плівки там немає. Фахівці провели дослідження – і всі показники в нормі. Щодо мертвої риби, а це переважно товстолобик, то її не так давно переселили з «Гунських криниць». На жаль, декілька рибин не прижилися на новому місці. А загалом на озері все спокійно, щодня фахівці ЕНЦУМу годують лебедів і спостерігають за пернатими.

Відтепер милуватися граційними птахами мають можливість і жителі району. Днями на ставку в с.Слобідка-­Кульчієвецька оселилася пара лебедів. Новоприбулі мешканці поводяться миролюбно і дозволяють себе погодувати. Тому ініціативна група жителів села закликає небайдужих долучитися до годівлі пернатих.