Середа, 24 Квітня 2024 р.
2 Травня 2019

НІ БЕЗКОШТОВНО, НІ ЗА ПІВЦІНИ

З інвалідністю першої групи, важкою хворобою та мізерною пенсією декілька разів на тиждень 62-річному Миколі Юзифчуку доводиться долати десятки кілометрів уже звичним маршрутом – Залуччя – Кам’янець-Подільський. Автобус, в якому їздить чоловік, обходиться йому в 35 гривень в один бік.

– Торік кілька разів їздив цим маршрутом зі знижкою 50%, бо маю інвалідність. До Кам’янця мушу їздити двічі на тиждень, на лікувальні процедури, але, на жаль, уже без знижки, – розчаровано розповідає Микола Дмитрович. – Невже не існує закону, який би захищав інвалідів і допомагав їм виживати у цьому суворому світі?

Запитання ми переадресували до начальника Кам’янець-Подільської автостанції Володимира БАЛЛИ.

– У райдержадміністрації не вистачає коштів для відшкодування перевізникам, тому існує лист-розпорядження щодо правил перевезення певних категорій пасажирів і встановлення ціни на квитки для них, – пояснює Володимир Тихонович. – Якщо йдеться про приміські маршрути, як-от Залуччя – Кам’янець, то кожну першу середу місяця пільговики можуть їздити у транспорті безкоштовно. А якщо це міжміський маршрут, то, наприклад, люди з інвалідністю можуть із 1 жовтня до 15 травня їздити зі знижкою 50%. Весь інший період вони змушені платити повну вартість квитка, хоча я із цим теж не погоджуюся.

Ольга БАНАХ.