П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Травня 2019

ПЕДАГОГ ІЗ ДИТЯЧИМ СЕРЦЕМ

Саме такими словами можна охарактеризувати цю сповнену життєрадісності й позитиву жінку. Вона не лише знає, як навчити дитину читати, а й як навчити любити книгу і читання загалом. Українська письменниця, громадська активістка, педагог за освітою Лариса НІЦОЙ 14 травня відвідала туристичну Мекку України. Жінка презентувала власні книги в місцевих школах, а ще провела безкоштовну лекцію в Кам’янець-Подільському коледжі культури і мистецтв на тему «З глибини тисячоліть: історія мови в історії держави Україна».

До нас пані Лариса потрапила на запрошен­ня випускника Кам’янець-Подільського ліцею з ПВФП, члена Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України кам’янчанина Дмит­ра ІВАХНЮКА.
На зустрічах із місцевими педагогами, школярами, ліцеїстами та іншими небайдужими Лариса Миколаївна презентувала власні дитячі книги («Незламні мурашки», «Неслухи і вередулі», «Страшне страховисько» та інші), розповіла про те, як важливо не закидати читання, повідала про власний проект «Книга на захисті дитячої душі».
– Кожна ілюстрація в моїх книгах проходить довжелезний шлях перед тим, як потрапити на сторінки казок, – каже пані Лариса. – Усі твори є багатошаровими, адже люди різних вікових категорій знаходять щось своє.
Ділову атмосферу розбавляла героїня однієї із книги Ніцой – Лісовуня, яка допомогла діткам поринути у світ казки.
Ексклюзивне інтерв’ю з Ларисою Ніцой читайте у найближчих номерах «Подолянина».

Ольга БАНАХ, Ірина ФІЛІПОВИЧ.