Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Травня 2019

ВІЗИТ

ПРО ЩО ГОВОРИЛИ ВІЙСЬКОВІ АТАШЕ

Кам’янець-Подільський прийняв військових аташе з 22 країн. 20 травня представники Київської асоціації військових аташе відвідали з робочим візитом Центр розмінування та зустрілися із міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ.

За повідомленням прес-служби Центру розмінування, метою візиту 25 представників військово-дипломатичного корпусу було обговорення розвитку в Україні національної системи про­тимінної діяльності та протидії саморобним вибуховим пристроям, залучення міжнародної уваги до проблемних питань у цій сфері, які мають місце на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, а також активізація співробітництва з іноземними державами. Начальник Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ ознайомив гостей із діяльністю частини та розповів про до­свід роботи військових саперів у районі проведення ООС/АТО. Гості мали зустріч і з мером міста. Делегації представили історію Кам’янця-­Подільського, його перспективи та інвестиційні проекти, а також подарували на згадку презенти.

УКРАЇНА І НАТО: БЕЗ ВТРАТИ СУВЕРЕНІТЕТУ

УКРАЇНА І НАТО: БЕЗ ВТРАТИ СУВЕРЕНІТЕТУА наступного дня до К-ПНУ ім.Івана Огієнка завітав військовий ата­ше з питань оборони при посольст­ві США в Україні полковник Томас Уоффорд – офіцер ВВС США, який служив у штабі НАТО та на авіабазі альянсу. Тож і не дивно, що під час зустрічі зі студентами головна увага була прикута до питань НАТО і до того, що чекатиме на Україну, якщо вона до нього вступить. До речі, спілкувався військовий із молоддю без допомоги перекладача, щоправда, російською.

– Якщо Україна долучиться до НАТО, це не означає, що вона втратить суверенітет. Кожна країна в НАТО – суверенна, – зазначив полковник.
На запитання присутніх, з якою країною можна зрівняти конфлікт між Ро­сією і Україною, гість зазначив:
– Із Грузією! Там війна була 5 днів, а в Україні – 5 років!
На думку гостя, український народ має мати головну вимогу до новообраного Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО – побороти корупцію, що є в армії, навчальних закладах, держ­установах тощо. Аби жити гідно і у вільній країні, необхідно побороти це ганебне явище.
Розповідаючи про ситуацію на політичній арені світу, зокрема, про відносини між США і НАТО, полковник зауважив, що це непорозуміння відбувається через пропаганду, що йде від Росії.
А про свій девіз, із яким полковник крокує по життю, відповів зі щирою американською усмішкою:
– Ставлюся до людей так, як би хотів, аби вони ставилися до мене!

Яна ТИЧИНСЬКА.