Четвер, 18 Квітня 2024 р.
26 Липня 2019

ЗАВЕРШУЮТЬ НОВИЙ ТРУБОПРОВІД

КП «Міськтепловоденергія» здійснює завершальний етап робіт із заміни магістрального трубопроводу мережі тепло­водопостачання на пр.Грушевського.

Бригади Михайла Посітка і Ми­коли Станіславського вийшли на фінішну пряму – до вул.Драй-­Хмари, де новий трубопровід буде під’єднано до ділянки, яка була прокладена торік від біо-ТЕС, що на вул.Крип’якевича.
На об’єкті щодня задіяно 14 оди­ниць спеціалізованої техніки та 25 співробітників під керівницт­вом головного інженера Василя Тарасюка.
Нагадаємо, що в рамках реконструкції теплових мереж міс­та запланована заміна понад 2 км трубопроводів на нові, сучасні, енергозберігаючі. Роботи охоп­люють одночасно три великі об’єкти: центральний район міс­та, вул.Тімірязєва і мікрорайон Жовтневий.
Ситуацію прокоментував генеральний директор підприємства Валерій ГОРДІЙЧУК:
– За станом на травень 2019 року, 75% теплових мереж міста зношені через тривалу експлуатацію й мають чимало пошкоджень. Тому було ухвалено рішення щодо повної заміни трубопроводів від ТЕС до житлових будинків. Старі мережі працювали майже 40 років, під час цього опалювального сезону тут сталося 24 пошкодження. На час ремонтів кам’янчани потерпали без гарячого водопостачання і опалення. Повна заміна магіст­ральних теплових мереж дозволить уникнути пошкоджень на подальші 20 років.
Для заміни використовуємо заводські труби з готовою попередньою тепло- та гідроізоля­цією. Вони стійкі до зовнішньої
корозії. Це дуже важливий для міста об’єкт. Попри складні та небезпечні умови, в яких працюють наші люди, вони забезпечені всіма необхідними засобами захисту й матеріалами.
Я переконаний, що цей опалювальний сезон ми розпочнемо вчасно, планово, без будь-яких збоїв. Такий важливий проєкт для громади міста має покращити теплопостачання, оновити існуючу інфраструктуру комунального підприємства.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».