Субота, 20 Квітня 2024 р.
2 Серпня 2019

МАЛЬОВАНА ЕКСКУРСІЯ МІСТОМ

«Мешканці міста мають право на якісні комунальні та транспортні послуги, якість доріг, освітлення будинків і вулиць, систему безпеки, прибирання та вивезення сміття, якісні медичні, освітні, адміністративні послуги, місця відпочинку і дозвілля та інші права, передбачені Конституцією».

Ось так доступно і до того ж у формі коміксу про важливі речі розповідається у щойно видрукованому виданні «Статут Кам’янця-Подільського в коміксах манга», яке представили 31 липня. Організатори та ідейні натхненники лише минулого тижня представили ідею статуту, над якою працювали (детально див. «Подолянин» від 26 липня ц.р.), а вже за тиждень продемонстрували результат – 500 примірників, які будуть поширюватися серед кам’янецької молоді.
До команди «Статуту» входять менеджер проєктів Агенції сталого розвитку АСТАР (Хмельницький) Анастасія Підганюк, а також партнери: координатор ВІ «Активна громада» в Кам’янці-Подільському Славко Полятинчук, консультант із комунікацій проєкту ПУЛЬС при Хмельницькому регіональному відділенні АМУ Анна Сіра та команда креативної агенції «Рута-дизайн». Ілюстрації до тексту намалювала художниця Діана Корній. Вона була задіяна в роботі і над схожим проєктом – статутом Хмельницького.
– Загальна ідея картинок – центральний персонаж приїжджає у гості до нашого міста, тут його зустрічають і ведуть на екскурсію двоє друзів. Гуляючи основними локаціями, підлітки розмовляють про особ­ливості роботи громади Кам’янця, у формі діалогів діляться знаннями щодо муніципального управління тощо. Таким чином, читачу досить легко сприймати непросту інформацію про принципи організації місцевого самоврядування в місті, – розповідає Анна Сіра.
Цікавий комікс ще й тим, що виготовлений із переробленого паперу. От і виходить, що мальована екскурсія міс­том не лише цікава, патріотична, пізнавальна, а ще й несе еколого-освітню функцію, аби діти розуміли, що з паперової макулатури можна виготовляти ось такі цікаві та корисні видання.