П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
13 Вересня 2019

РЕЗЕРВІСТИ ВИРУШИЛИ НАВЧАТИСЯ

Військовозобов’язані оперативного резерву ІІ черги недавно вирушили на навчальні збори.

Триватимуть вони 30 діб і проводитимуться на загальновійськовому полігоні у Рівненській області. Хлопців із території ОМВК, окрім рідних і друзів, проводжав і військовий комісар підполковник Володимир ВОЗНИЙ. Він наголосив, що на період проходження навчальних зборів військовозобов’язаним за місцем роботи зберігається середньомісячна заробітна плата. Безробітним виплачується грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімуму за цей час. Окремі виплати передбачені для резервістів оперативного резерву І черги. Крім цього, учасники зборів забезпечуються харчуванням.
– На збори залучаються різні категорії військовозобов’язаних віком від 20 до 60 років, які проходили або не проходили службу в Збройних силах України, придатні або придатні з обмеженням за станом здоров’я до військової служби, а також резервісти оперативного резерву І черги, тобто ті, хто набув бойового досвіду від 2014 року, – зазначив Володимир Миколайович. – Такі навчальні збори проводяться, щоб відновити у військовозобов’язаних їхні практичні вміння і навички за набутими військово-обліковими спеціальностями, а також для набуття військово-облікової спеціальності тими військовозобов’язаними, які не проходили службу. Учасники зборів у зону проведення ООС не відправлятимуться.
Сьогодні суверенітет і територіальна цілісність України у небезпеці. Завдання кожного свідомого громадянина – боронити Вітчизну від зовнішніх посягань. Гарантом миру та економічного розвитку держави може стати лише сильна й боєздатна армія, що потребує професіоналів. Якщо ви – справжній патріот, готові до захисту Батьківщини і бажаєте навчатися військовій справі, приходьте до військкомату для участі у навчальних зборах.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.