Субота, 20 Квітня 2024 р.
27 Вересня 2019

ПОСТАВИЛИ КРАПКУ СВАВІЛЛЮ В ЇДАЛЬНІ

Про проблеми з харчуванням у НВК №14 у місті знали давно, неодноразово батьки писали скарги до керівництва школи і міської ради через неадекватну поведінку персоналу харчо­блоку і неїстівні обіди, які там готують.

В одній із найбільших шкіл міс­та важко було приховати проблему, а деякі дії працівниці КП «Ком­бінат харчування учнів», який обслуговує школу, вже несила було терпіти. Батьки звернулися й до нашої редакції, розповівши моторошні історії, як жінка голими руками накидала на тарілочки дітям макарони й котлети, а на зауваження однієї з мам, яка була шокована побаченим, гаркнула: «Ставай біля мене і накладай!». Інші батьки шоковані тим, що діткам запропонували за­цвілий хліб. І коли ті попросили його замінити на свіжий, почули відповідь: «То сидіть без хліба». Останньою краплею стала ситуація з дівчинкою, якій працівни­-ця харчоблоку кинула ложку в тарілку із супом, об­ливши дитину стравою.
Такі історії батьки готові розповідати годинами. І дуже страшно їх чути нині, коли в інших школах уже впроваджують нове харчування, зокрема і меню від Клопотенка.
Реакція міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА не забарилася. За його дорученням заступник Василь Сукач поспілкувався з учительським колективом НВК №14, керівництвом КП «Комбінат харчування учнів». Як наслідок, вирішено внести корективи в загальне меню і штат комунального підприємства. Головного шеф-кухаря також буде замінено. На наше запитання, чи не переведуть її в іншу школу, Василь Олександрович запевнив, що цього не допустять, адже жінка написала заяву на звільнення.
Цікаво, що сьогодні згадане комунальне підприємство обслуговує 11 шкіл, а це близько шести тисяч дітей. І про проблеми з кухнею в тому чи іншому навчальному закладі знають містяни дуже добре, адже учні різних навчальних закладів зазвичай діляться одне з одним і порівнюють страви, за які сплачують однакову ціну. Цьогоріч у межах 17 гривень за обід.