П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
28 Вересня 2020

ПЕРЕМОЖЕЦЬ ВІДМОВИЛАСЯ ВІД ПОСАДИ

Перший конкурс на визначення директора ЗОШ №15, що відбувся у місті 23 вересня, обернувся скандалом, страйками та вервицею звернень до чиновників і врешті – відмовою переможця від нової роботи.

Нагадаємо, що на цю посаду претендували т.в.о. обов’язки директора школи №15, завуч Оксана ЧИЖЕВСЬКА та чинна директорка ЗОШ №11 Олена ЧЕРНЕЦЬ. Рішенням конкурсної комісії переможцем обрали Олену Вікторівну. Деталі конкурсу за посиланням – https://podolyanin.com.ua/news/47151/. Одразу соцмережі вибухнули постами, мовляв, конкурс пройшов непрозоро. Вчителі і батьки школи висловлювали підтримку Оксані Чижевській, яка, за їхніми словами, достойна очолити шкільну громаду, має для цього досвід й знання.
Через два дні, 25 вересня, обурені активісти прийшли під стіни міської ради, аби висловити чиновникам недовіру щодо прозорості і чистоти конкурсу, скасувати його рішення й підтримати свого кандидата Оксану Чижевську. До кам’янчан вийшли заступник міського голови Василь СУКАЧ та начальник міськуправління освіти і науки Сергій МЕЛЬНИК. Громада неодноразово акцентувала увагу на тому, що після смерті директора Оксана Михайлівна не побоялася труднощів і завдяки їй учні та вчителі достойно розпочали новий навчальний рік. Василь Олександрович детально пояснив деталі проведення конкурсу і додав: якщо у Оксани Михайлівни є претензії до проведення конкурсу, вона не погоджуються з висновками конкурсної комісії, то має право подати до суду, аби в законодавчому полі вирішили це питання. Словом, зустріч виявилася емоційною й палкою. Дійшло навіть до образ колективу, учнів і вчителів 11 школи.

На захист своєї школи, директора та учнів став педколектив ЗОШ №11. На своїй сторінці у фейсбуку Кам’янець-Подільська ЗОШ №11 оприлюднила звернення:

«Сьогодні честь та гідність нашої школи, нашого колективу, наших дітей було принижено. Біля міської ради громадські активісти висловлювалися, м’яко кажучи, не зовсім коректно про наш заклад, обливаючи брудом усю шкільну родину ЗОШ №11.
*Педагогічний та батьківський колективи Кам’янець-Подільської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №11 звертаються до громадських діячів із вимогою не ображати заклад, який функціонує з 1971 року на мікрорайоні Підзамче, фаховий колектив, який ніколи не дозволяв собі висловлювань щодо шкіл міста, їх керівників, вчителів, а тим паче – учнів.
Ми поважаємо рішення нашого директора Чернець Олени Вікторівни, вдячні їй за роки співпраці з нами. За свою діяльність на посаді директорки нашої школи Олена Вікторівна працює тільки на розвиток ЗОШ № 11, завжди ініціює і впроваджує цікаві проекти, які реалізуємо усією шкільною родиною, багато робить для зміцнення матеріально-технічної бази школи. Вона доброзичливо, з розумінням ставиться до потреб учнів, батьків, вчителів. У нас склалися чудові партнерські, дружні стосунки з цією людиною.
Шановні, будьте толерантними та поважайте гідність інших людей», – йдеться у дописі. Також на сторінці розміщено відео про шкільні будні, здобутки педколективу і школярів.
Крапку у дискусіях мав покласти міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, який сьогодні, 28 вересня, мав підписати або не підписати контракт із Оленою Чернець.

Але 27 вересня ввечері на своїй сторінці у фейсбуку Олена Вікторівна оприлюднила відеозвернення, у якому відмовилася від виграної посади і написала заяву на ім’я міського голови з проханням не розглядати її кандидатуру на посаду директора ЗОШ №15:

«Враховуючи напружену ситуацію, що склалася навколо призначення директора ЗОШ І-ІІІ ступенів №15, я як переможець конкурсу прошу не розглядати мою кандидатуру для призначення на посаду директора школи».
Однак це не зупинило батьків і активістів міста сьогодні вранці вдруге прийти під міську раду, аби передати міському голові й профільним установам звернення на підтримку Оксани Чижевської.
У коментарі «Подолянину» заступник міського голови Василь СУКАЧ повідомив, що зважаючи на отриману від Олени Чернець заяву, знову буде оголошено конкурс на посаду директора ЗОШ №15.