Четвер, 28 Березня 2024 р.
12 Квітня 2021

СПЕЦПЕРЕВЕЗЕННЯ ЗА НОВИМ ГРАФІКОМ

У болючому для більшості кам’янчан питанні спецперевезень під час жорстких обмежень маємо надію, що сьогодні нарешті поклали крапку. Бо вже локдаун скоро завершиться, а в місті змінюють графіки спецперевезень щодня.

Брифінг присвячений цій темі відбувся у пресцентрі міськради 12 квітня.
Як зазначив міський голова Михайло ПОСІТКО, проведено спілкування і з поліцією, і з перевізниками, напрацьовано певні кроки, аби в межах законодавства спецперевезення таки курсувало. І якщо в місті питання вдалося владнати, то з приміськими і сільськими територіями проблема залишається.

– Під час спілкування з перевізниками вони скаржилися на малу кількість пасажирів, яка користується спецперевезеннями і нарікали, що доводилося їхати напівпорожніми. Тому дійшли згоди, аби вранці (6.30 – 10.00) і ввечері (з 16.30 і до 20.00) транспорт у місті курсував згідно з графіком. А в обідню пору їздитимуть чергові автомобілі з тривалішим інтервалом руху – у годину–півтора.

А в години пік водії дотримуватимуться такого графіку:

№1 – працюватиме 6 автомобілів з інтервалом руху 15 хвилин.
Маршрут № 2 відмовився працювати, аргументуючи своє рішення нерентабельністю.
№3 матиме 5 автомобілів, інтервал руху 15 хвилин.
№4 – 6 авто з інтервалом у 10 хвилин
№ 5 – 6 авто і 15 хвилин інтервал
№6 – 5 транспортних засобів, інтервал руху 20 хвилин
№7 – 3 автомобіля, 20 хвилин
№10 – 4 транспортні засоби, інтервал руху 15 хвилин
№11– 2 транспортні засоби, 35 хвилин інтервал руху
№12 – дві маршрутки , 30 хвилин
№15 – два автомобілі, 20 хвилин
№18 – 4 транспортні засоби і 15 хвилин інтервал руху.

Комунальні маршрути, за словами посадовців, здійснюють рух згідно визначених графіків, щоправда тепер їздитимуть довше. Так, комунальний автобус №21 працюватиме до 19.30, а №23 – до 19.00.

– Щодо сільських територій, то перевізники погодилися працювати за такими маршрутами: Княгинин, Нагоряни, Вільховець, Червона Чагарівка, Колибаївка. Залишається відкритим питання із Островчанами та Рихтою. Щодо Смотрича – буде транзит, а ось перевізники, які здійснили декілька рейсів за маршрутами Лісківці і Зіньківці відмовилися виходити на рейс, мотивуючи тим, що пасажирів обмаль, – додав Михайло Володимирович.

На зустріч запросили і начальника відділу реагування патрульної поліції Кам’янець-Подільського районного управління поліції Олега КОЛОМИЯ, який пояснив процедуру отримання дозволу на спецперевезення:

– Спецперевезення дозволені лише за погодженням з патрульною поліцією області. Транспортний відділ надає звернення, скільки потрібно транспортних засобів і за якими маршрутами. Тоді перевізник надає низку документів і отримує дозвіл на спецперевезення. Поліція ж контролює дотримання карантинних норм: перевезення лише «сидячих» пасажирів і дотримання маскового режиму. Поліція нікого не висаджує з автобуса, якщо людині насправді потрібно доїхати до лікарні чи в аптеку. Але закликає без потреби не виїжджати з дому.

Начальник відділу пасажирський перевезень міськради Сергій ДЕРГУНОВ уточнив, що 68 перевізників подали документи на погодження в обласну поліцію. Завтра на маршрути вийде 45 і комунальні автобуси. І наголосив, що на період локдауну у приватному транспорті відмінено пільгові перевезення.
Також під час зустрічі з перевізниками влада підняла питання відновлення роботи GPS-навігаторів. Через технічні моменти ця система наразі не працює у міських маршрутках, хоча зараз неабияк спростила б життя пасажирам. Адже покращить пасажиропотік, бо людям легше стане підлаштуватися під графік маршрутки.

До слова, міська влада оприлюднила телефони для пропозицій і скарг: 1505, 068-777-15-05