Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
19 Листопада 2010

ДОРОГА НЕ ПРОБАЧАЄ ПОМИЛОК

21 листопада Україна відзначатиме Всесвітній день пам’яті жертв ДТП. Започаткована неурядовими організаціями Великобританії, традиція вшановувати пам’ять загиблих на дорогах привертає увагу громадськості до проблем безпеки дорожнього руху. Вона швидко знайшла розуміння та підтримку в усьому світі. 

Статистика дорожньо-транспортних пригод сьогодення тішить тенденцією до зменшення. Як зазначає інспектор міського ВДАІ Сергій ЗЮБРИЦЬКИЙ, з початку року на дорогах міста сталося 98 ДТП (минулорічний показник – 149), 10 із яких – з потерпілими. У результаті аварій одна людина загинула і 12 травмовано. Основними причинами дорожніх пригод у місті залишаються порушення правил маневрування, проїзду перехресть та обгону. 

Про зменшення кількості аварій сьогодні говорять і ДАІшники району, щоправда, основними причинами їх скоєння називають перевищення водіями швидкості руху та керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Як повідомив старший державтоінспектор районного ВДАІ Олег ШУТЯК, з початку року на території району сталося 16 ДТП (минулорічний показник – 20), 7 із яких – з потерпілими, 2 осіб загинуло і 5 травмовано. 

Для того, щоб уникнути аварійності, як водіям, так і учасникам дорожнього руху потрібно змінити своє ставлення до дороги. Зайва пильність може стати запорукою безпечного руху. Тож, шановні водії, будьте уважними на дорогах і пам’ятайте, що від Вас залежить життя інших людей!