П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Грудня 2010

ЇДЕ «ТАТА» У СЕЛО

ЇДЕ «ТАТА» У СЕЛОПриємний і дуже необхідний дарунок отримала минулого тижня Центральна районна лікарня – пересувний флюорографічний комплекс на базі автомобіля індійського виробництва «ТАТА» вартістю 1 009 000 грн.

– Свого часу я разом з головою РДА Михайлом ЖЕЛІЗНИКОМ звертався до губернатора Василя ЯДУХИ з проханням допомогти нам у придбанні такого комплексу, адже наш район – найбільший в області, – розповідає головний лікар ЦРЛ Яків ЦУГЛЕВИЧ. – Дуже приємно, що Василь Степанович відгукнувся та посприяв тому, що з Держбюджету було виділено необхідну суму. 

ЇДЕ «ТАТА» У СЕЛОТакож Яків Миколайович зазначив, що у квітні цього року лікарня отримала стаціонарний цифровий флюорограф. 

Лікарі вже зробили пробні знімки на тільки-но придбаному апараті та вражені їхньою якістю. У січні розпочнеться планомірне обстеження мешканців району, що дасть змогу вчасно виявити туберкульоз та інші захворювання грудної клітки. Важливим моментом є створення архіву, в якому постійно зберігатимуться всі дані обстежень.

За словами Якова Миколайовича, у новому році планується придбання лапароскопічного комплексу вартістю 350 тис.грн. Гроші на нього вже будуть передбачені в бюджеті.