П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
23 Квітня 2010

БІЛАНІВКА ПОТОНУЛА В ТЕМРЯВІ

Печерний вік прийшов на Біланівку. Роблячи, здавалося би, добру справу – заміну лінії електропередач, – людей залишили на два тижні без електроенергії.

Із цього приводу до редакції прийшов голова ініціативної групи Біланівки, юрист, колишній депутат міськради Вадим ГОНЧАРОВ.

– Жодного мешканця про відключення не було повідомлено. У нас створили надзвичайну ситуацію. Зрозуміло, що стара лінія своє вже відпрацювала, але для встановлення нової, на нашу думку, не потрібно відключати електороенергію на такий тривалий час. На Польських фільварках теж нещодавно замінювали лінію, але ввечері електроенергію підключали. А з нами зіграли дурний жарт. У третьому тисячолітті залишити людей без електроенергії на 12 днів – нонсенс.

Якщо МРЕМ не зумів організувати свою роботу так, щоб не страждали споживачі, то він повинен був на період своєї роботи евакуювати людей чи забезпечити їх іншим джерелом електроенергії. Нині діти з непідготовленими домашніми завданнями йдуть до школи. Випрасувати речі теж неможливо, не працюють телефони, оргтехніка та побутові прилади.

Ми телефонували до диспетчерської МРЕМ, щоб там роз’яснили ситуацію. Але диспетчер пояснювати будь-що відмовився, лише посилався на оголошення. Хочу зазначити, що радіо та місцеве телебачення у нас відсутнє через неможливість трансляції його в цьому районі. Ще обурює хамське ставлення диспетчерів, до яких протягом декількох днів звертаються люди.

Я зателефонував на «Гарячу лінію» міськвиконкому, тоді спілкувався з кам’янчанами керуючий справами Микола НЕЧАЙ. Я у нього запитав, що робити. Мій батько – інвалід Великої Вітчизняної війни – проживає на вулиці Північ-

ній – хворіє, а медикаменти, які приймає, слід зберігати в холодильнику. Як уночі без світла моя мама зможе зробити йому ін’єкцію? Звертався також до начальника МРЕМ Бориса ЧОРНОГО, але він сказав, що нічого зробити не може. Електроенергія буде аж 1 травня.

Ініціативна група 22 квітня вирішила запросити на збори до приміщення бібліотеки, що на вулиці Тімірязєва, 38, міського голову, начальника МРЕМ, представників влади та ЗМІ. Також планується відіслати звернення Президенту, Прем’єр-міністру та міністру з надзвичайних ситуацій, оскільки ми вважаємо, що коли декілька тисяч людей позбавлені на два тижні електроенергії, – це надзвичайна ситуація. Її слід вирішувати в такому ж режимі.

Для мого батька знайшли вихід. Йому було запропоновано тимчасове перебування у медико-реабілітаційному центрі «Довголіття». Але що ж робити іншим інвалідам, жінкам з малими дітьми, старшим людям?.. Після перемовин міського голови Анатолія НЕСТЕРУКА з начальником МРЕМ Борисом ЧОРНИМ було обіцяно до суботи підключити електроенергію. Але в це мало віриться…

P.S. Коли верстався номер, стало відомо, що зустріч із мешканцями Біланівки не відбулася. Перемовини перенесли на понеділок.