П'ятница, 29 Березня 2024 р.
28 Травня 2010

У КАМ’ЯНЦІ ОРУДУЄ МАНІЯК

Господарство Олександра ПІОНТКОВСЬКОГО, що в с.Кам’янка, вранці 27 травня було схоже на побоїще. Якесь чудовисько вбило кроля, качок і курей, гусей та індичку, від якої напередодні господиня забрала щойно вилуплених індичат. Для господарів, крім збитку 4000 грн., це ще й велике розчарування.

За словами голови Кам’янець-Подільської райради УТМР Володимира КОРОБЧУКА, масове знищення домашньої живності в Кам’янці розпочалося ще минулої суботи.

– Є вже близько десяти домоволодінь, у яких вбито птахів і тварин, – говорить Володимир Миколайович. – Жоден із постраждалих не бачив, хто їх нищить. Ситуація дуже дивна, адже всі домоволодіння добре огороджені. Проаналізувавши побачене, мова може йти про вовкопсів: лише вовк таким чином вбиває свої жертви та бере стільки, скільки може нести, за рештою повертається згодом. Але на землі виявлено собачий слід, крім того у вбивці довгі тонкі зуби та міцні кігті. Напевне, десь неподалік села поселився виводок вовкопсів, який необхідно годувати.

Цікаво й те, що у всіх жертв перекушені хребти. До того ж хижак має чималу силу – він повитягав ящики з-під кролячих кліток, аби підмостити собі, та перегриз дошку, щоб витягти кроля.

Сусідський пес породи алабай – не з боягузів, тому дивує, що він зовсім не відреагував на незваного гостя. А собаки зазвичай не гавкають лише на вовків, оскільки бояться їх.

Наразі ми взяли зразок залишеної незваним гостем шерсті та заміряли розмір слідів. Товариство готове прийти на допомогу мешканцям села, але для цього необхідний дозвіл місцевої сільради, правоохоронних органів і райдержадміністрації.

Схожі випадки вже були в Шустівцях і Приворотті. Отже, вважаю, що це ще один аргумент на користь мисливців, тому не можна за-кривати полювання, коли на території району лютують хижаки…