П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
11 Червня 2010

ЧИ БУДЕ ГАЗ ДО 24 СЕРПНЯ?

8 червня за ініціативи голови РДА Михайла ЖЕЛIЗНИКА проведено нараду щодо перспективи газифікації району. В ній взяли участь голова спостережної ради ВАТ «Будівельно-монтажне управління з газифікації» Анатолій ОВЧАРУК, перший заступник голови РДА Олександр ФЕДИК, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ РДА Борис БЕЦ, Сокільський, Устянський і Жванецький сільські голови Iнна БЕШЛЕЙ, Валерій ТКАЧУК і Ганна СПIВАК.

Під час спілкування Анатолій ОВЧАРУК наголосив, що на сьогодні існують певні напрацювання щодо можливості виділення коштів із Держбюджету на потреби газифікації району. Їх залучення стане можливим, коли частково до цього фінансування приєднаються обласний і районний бюджети.

Було відзначено, що за сприятливих обставин до Дня Незалежності до районної газової мережі можуть бути підключені сс.Велика Слобідка, Устя та Шутнівці. У перспективі передбачається підведення газогону до сс.Сокіл, Руда, Ходорівці, Гринчук і Жванець. Щоправда, стосовно так званого Сокільського напрямку, то тут необхідно переробити проектно-кошторисну документацію, яка на сьогодні дещо застаріла.

Що ж стосується Орининського напрямку, то це питання на сьогодні залишається відкритим. Керівництво району доручило відповідним службам провести переговори з представниками ТОВ СП «Нібулон» і ВАТ «Гіпсовик» щодо їх участі у фінансуванні будівництва газопроводу в цьому напрямку.