П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
18 Червня 2010

МОЛОКО ЗА 1,8 грн. – РЕАЛЬНIСТЬ?

Упродовж двох днів, 14-15 червня, під керівництвом першого заступника голови РДА Олександра ФЕДИКА, за участю керівників управління агропромислового розвитку РДА, управління Державної ветеринарної медицини та інспекції з контролю за якістю відбулася зустріч із представниками молокопереробних підприємств, які працюють у нашому районі. Зокрема, з ВАТ «Лактіс» (філія ДП «Аромат»), ЗАТ «Кам’янець-Подільський хлібокомбінат», ТОВ «Чемеровецький молокопереробний завод» (філія ДП «Альма-Віта»), ЗАТ «Дунаєвецький маслозавод», ВАТ «Борщівський сирзавод», ВАТ «Городенківський сирзавод».

За результатами наради представники влади рекомендували молокопереробникам встановити закупівельну ціну за 1 літр молока при базисній жирності 3,4% так: на червень – 1,7 грн., на липень – 1,8 грн. Також упродовж наступних двох місяців повинно відбутися укладання та переукладання договорів між молокопереробними підприємствами та здавачами молока із встановленням відповідної ціни на період реалізації молока. Дано доручення до кінця цього місяця на 100% офіційно оформити на роботу заготівельників молока.

Здається, що співбесіда буде дієвою, зважаючи на зацікавленість цим питанням Антимонопольного комітету України, який нещодавно покарав молокопереробників за заниження цін на молоко, яке вони приймають від фізичних і юридичних осіб.