П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
25 Червня 2010

ЯК І 40 РОКІВ ТОМУ

У Довжоцькому ДНЗ «Веселка» 17 червня було гамірно. Сюди зійшлися як малеча, що перебуває на літньому оздоровленні, так і колишні вихованці, які 40 років тому переступили поріг за-кладу. Троє нерозлучних друзів – Володимир ДУБIНСЬКИЙ, Василь СИНЯВСЬКИЙ і Сергій БУРКОВСЬКИЙ, а також їхня подружка Тетяна ЩЕРБАНЬ завітали до своєї другої домівки. Їх, як і 40 років тому, посадила за столик вихователька Надія КОВАЛЬ.

Влаштований конкурс поїдання манної каші занурив усіх у приємні спогади. Василь СИНЯВСЬКИЙ, як і раніше, видирав у подружки кашу. Всі в один голос сказали, що нічого смачнішого, ніж та каша, не було. У подарунок великі малюки отримали соски, «слинявчики», капелюшки.

Саме тут наприкінці 1969 р. замість ясел-садка, що згорів, за державні кошти та при великій матеріальній допомозі Довжоцького спиртового заводу, директором якого тоді була Ніна РОЗДОБУДЬКО, було зведено новий садочок на 62 місця, хоча розміщувати доводилося дещо більше дітей, адже потреба в місцях була постійно.

Першим завідувачем садочка була Марія БУРКОВСЬКА, її змінила Марія КЛІЩИНСЬКА, згодом – Галина ДОБРОШИНСЬКА. Вже 20 років ним керує Людмила ЖЕЛІЗНИК, яка, мов добра фея, завжди дарує разом з колективом батькам і своїм вихованцям свято. У садочку постійно знаходять нові методи та цікаві рішення в роботі. Тут працюють різні гуртки.

У наш важкий час триматися на плаву ДНЗ допомагають підприємець Микола БОГДАНОВ і керівництво ДП «Довжоцький спиртовий завод». Микола Васильович уже багато років забезпечує садок м’ясом, що дозволяє повноцінно харчувати дітлахів. А їх тут нині аж 90, до того ж іще 67 батьків побажали відправити своїх чад саме сюди, та пощастить поки що, напевне, лише двадцятьом. Але на майбутнє, сподіваємося, більше малюків зможуть отримати місце у «Веселці», адже, за словами начальника відділу освіти РДА Олександра СУШКА, планується добудова приміщення дитсадка. Він разом з інспектором-методистом районного відділу освіти Людмилою АПРЕЛЬСЬКОЮ вручили грамоти та подяки Людмилі ЖЕЛIЗНИК і працівникам садочка.

З вітаннями до «Веселки» прийшли також сільський голова Олександр ДОМБРОВСЬКИЙ, директор школи-колегіуму Галина МАДИЧ і незмінний благодійник Микола БОГДАНОВ.