Субота, 20 Квітня 2024 р.
2 Липня 2010

СЕЛА РАЙОНУ ПОТЕРПАЮТЬ ВIД ПОВЕНІ

25 червня на місці стихійного лиха, яке сталося між селами Грушка та Лисківці, побував голова ОДА Василь ЯДУХА. На той час  фахівці факультету військової підготовки К-ПНУ та філії «Облавтодору» за півдоби відновили транспортне сполучення в напрямку Чабанівки, встановивши тимчасовий міст, і приступили до зведення нового.

Василь Ядуха– Стихія довела, що можемо об’єднати зусилля та багато чого зробити, якщо відчуваємо відповідальність, – наголосив Василь ЯДУХА. – Хочу відзначити відмінну роботу керівництва РДА, облуправління МНС, фахівців районного РЕМ і всіх, хто долучився до робіт. За добу зроблено стільки, скільки раніше робилося місяцями.

Василь ЯДУХА відвідав двох стареньких, яким дали пристанище в лікарні Старої Ушиці, у зв’язку з тим, що їхню хату розмило. Подружжя задоволене турботою, але, зрозуміло, хотіло б мати своє житло. Василь Степанович пообіцяв цьому посприяти.

На жаль, стихія принесла біду в одну з родин: чоловіка, який пас худобу, знесло потоком води, його тіло знайшли через декілька діб.

Через п’ять днів біда прийшла в с.Привороття Друге, де в ніч на 29 червня сталося переливання води через земляну греблю нижнього ставка.

Це могло призвести до розмивання греблі з подальшим її руйнуванням, підтопленням будинків і ділянок жителів с.Слобідка-Гуменецька. Для зниження рівня води рятувальники знесли тимчасові дерев’яні засувки, але значного ефекту це не дало. Довелося вранці силами СДПЧ-4 відкачувати воду з дворів і підвальних приміщень. Було відкачано воду з 5 дворів, 4 підвалів, а також з підвалу овочесховища ДНЗ №22, що через дорогу від села.

Аби уникнути лиха в с.Привороття Друге та запобігти переливанню води через дамбу ставка, було розгорнуто зведений загін з підрозділів 

ГУ МНСУ в Хмельницькій області з 90 осіб і 17 одиниць техніки. Рятувальники відкрили два водозливні шлюзи та укріпили дамби мішками з піском, спорудивши із 1200 мішків так звану стіну довжиною 

400 м. Також вони відкачали близько 8000 м води з 14 дворів, 6 допоміжних надвірних будівель, 8 підвалів, 9 криниць і провели обстеження 30 криниць.