П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Липня 2010

МІСТО НЕ ОБРАЗИЛОСЯ. ОДНАК…

Вірогідно, що нещодавній схід жителів с.Панівці поставив остаточну крапку в питанні можливого будівництва неподалік села сміттєпереробного заводу. З громадою села спілкувалися голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК, голова райради Іван РОМАНЧУК, міський голова Анатолій НЕСТЕРУК і заступник міського голови Олег МАРУНЧАК.

Незважаючи на всі переконання та аргументи з боку влади, громада, а на збори прийшла понад сотня людей, виступили категорично проти такого можливого сусідства. Говорять, що після такої зустрічі керівництво міста покидало її не в найкращому настрої. І це зрозуміло, оскільки нині питання сміттєпереробного заводу для міста – проблема №1.

Згодом, під час прес-конференції, голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК повідомив, що містом було відкликано документи, в яких просилося дозволити провести еколого-технічні роботи щодо можливості будівництва на місці колишніх відстійників цукрового заводу (Пановецька сільська територіальна громада) сміттєпереробного заводу.

Також Михайло Дмитрович висловив припущення, що цей результат є закономірним. Як на його переконання, так і на думку голови райради Івана РОМАНЧУКА, цю справу потрібно було починати зовсім по-іншому. Як саме, керівники району не уточнили. Михайло ЖЕЛІЗНИК підкреслив, що він підтримував ідею будівництва саме сучасного сміттєпереробного заводу.

На запитання, чи не позначиться ця ситуація на стосунках між двома адміністративними одиницями (район має декілька невирішених питань, які перебувають у компетенції міської влади), Михайло Дмитрович зазначив, що не хотів би цього.