Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
23 Липня 2010

БУДЕ ЗВ’ЯЗОК I ВОДА

На минулому тижні голова РДА Михайло ЖЕЛIЗНИК взяв участь у сходинах жителів сс.Колубаївці (Гуменецька територіальна громада) та Довжок.

Головні проблеми, які турбували жителів Колубаївців, стосувалися потреби відкриття поштового відділення, відокремлення дитсадка від школи та низки земельних питань. Стосовно першого питання, то Михайло ЖЕЛIЗНИК пообіцяв вирішити його позитивно найближчим часом. А щодо відділення садка від школи та передачі його на баланс сільради, то керівництво району не заперечує і винесе це питання для обговорення на сесії райради.

Багато інших питань, які хвилювали мешканців, стосувалися централізованого вивезення сміття, створення робочих місць, електропостачання та ремонту насосної башти.

Що ж до зустрічі з громадою Довжка, то тут, головним чином, мова йшла про проблему питної води. У селі відсутня каналізація, через розбудову особистих септиків забруднюється грунт і, відповідно, вода у криницях загального та особистого користування. Додаткове забруднення води відбувається через просочення барди. На сьогодні розглядається два варіанти проведення питної води: створення свердловин і продовження міського водогону з використанням дністровської води. За словами голови РДА, перший варіант потребує набагато більше коштів, ніж другий. Також на користь останнього виступає виготовлена проектно-кошторисна документація за рахунок підприємця Миколи БОГДАНОВА.