П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Серпня 2010

HAPPY BIRTHDAY, ПАНЕ ПОСОЛ!

Зранку 17 серпня перед виконкомом зупинилося авто.

Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Ф.ТЕФФТЗ нього вийшов добродушний приємний чоловік, потиснув руку тим, хто його зустрічав, скуштував коровай і, не привертаючи зайвої уваги, зайшов до адмінбудинку міськради. Зі сторони мало б хто здогадався, що це прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Ф.ТЕФФТ. Його зустрічали перший заступники міського голови Валерій АНДРУХОВИЧ, заступник міського голови Олег МАРУНЧАК і секретар міськради Валентина ВОЛОШИНА.

Під час офіційних перемовин Валерій АНДРУХОВИЧ вручив пану Послу подарунок з нагоди дня народження, який Джон Ф.ТЕФФТ відзначав напередо-дні. Дякуючи, гість відповів, що тепер назавжди запам’ятає, що у свій день народження був у Кам’янці. Щодо перших вражень від міста, то вони втілилися у вигук «вау!», який вирвався у посла, коли той уперше побачив напередодні ввечері підсвічену фортецю. Про це Джон Ф.ТЕФФТ розповів на прес-конференції в рамках відкриття першого засідання Комітету стратегічного розвитку Буковинсько-Подільського регіону, заради якого він і приїхав.

– Я тут дуже комфорно себе почуваю, мене вражає, як багато гарного можна побачити за межами Києва. Радий, що тут є хороші сусіди, котрі вирішили працювати разом для розвитку місцевої економіки та підвищення рівня життя всіх своїх громадян, – привітав Посол учасників засідання.

Комітет стратегічного розвитку створено для розробки стратегічного плану підвищення конкурентоспроможності туристичної сфери Буковинсько-Подільського регіону, який охоплює загальну територію Кам’янець-Подільської міської ради, сільських і селищної рад Кам’янець-Подільського району, Чернівецької міської ради, сільських, селищних, міських рад Новоселицького та Хотинського районів.

Проект «USAID ЛIНК» має на меті надати прогресивним територіальним громадам допомогу, спрямовану на значне зростання інвестицій і нових робочих місць. Діяльність проекту відбувається у тісній співпраці з органами влади, місцевими підприємствами та потенційними інвесторами.

Організація процесу та аналітична робота тривали протягом червня-серпня, а з вересня розпочнеться планування.

У другій половині дня пан Посол разом із дружиною пані Маріеллою ТЕФФТ оглянули архітектурні та історичні пам’ятки Кам’янця-Подільського та Хотинську фортецю.

На завершення Джон Ф.ТЕФФТ пообіцяв повернутися до Кам’янця, аби політати на повітряній кулі.