Середа, 24 Квітня 2024 р.
20 Серпня 2010

100 ЛIТ У РОБОТI ТА СIМ’Ї

1Марфа БОРЗИШЕНА4 серпня святкувала 100-літній ювілей жителька с.Підпилип’я Марфа БОРЗИШЕНА. Довгожительку привітали заступник голови РДА з гуманітарних питань Павло ДОВГОПОЛ, представник агрофірми «Слов’янське» Любов ШКРIБЛЯК, підприємець Світлана КАТЕРИНЮК, голова районної ветеранської організації Михайло БЛАГУЛЯК, сільський голова Iван СПАСЮК і вокальний колектив «Надзбручанка» (Марія ФЕДОРЧЕНКО).

Марфа Петрівна все життя пропрацювала в місцевому колгоспі. Виховала дітей: Iвана, Марію та Любов, дочекалася внуків, правнуків і праправнука. Солдатська вдова (чоловік Тихін загинув на фронті за 8 днів до Дня Перемоги) сьогодні пригадує, як важко колись було жити.

– Весь вік гарувала, – каже Марфа Петрівна. – I косила, і в полі сапала, і сіно складала. Від роботи ніколи не відмовлялася. I коли та старість підійшла, навіть не помітила! Це ж 100 років! За весь вік нікого не обманула, не осудила, не крала.

Рецептом свого довголіття Марфа БОРЗИШЕНА вважає роботу та сім’ю. Від районної адміністрації ювілярка отримала в подарунок телевізор і привітання від Президента України.