Середа, 08 Травня 2024 р.
27 Серпня 2010

СПИРТОЗАВОД БУДЕ ПРАЦЮВАТИ

Ситуацію на ДП «Довжоцький спиртозавод» не можна назвати новою. Неприємний запах із заводу слугує для кам’янчан своєрідним погодним барометром і причиною загального обурення.

Та й туристу, який приїжджає до нашої Мекки, навряд чи поясниш, звідки так нестерпно смердить. Акції протесту стали поштовхом для затвердження на сесії міськради звернення до Президента України з проханням призупинити екологічно шкідливу діяльність ДП «Довжоцький спиртозавод» до повного усунення порушень природоохоронного законодавства. До державних мужів звернулися і члени профспілкового комітету ДП «Довжоцький спиртозавод», але з протилежним проханням.

Закривати чи не закривати завод? Мало не шекспірівське питання, відповідь на яке нині дає спеціально створена комісія з вивчення стану справ на ДП «Довжоцький спиртозавод». Врахувавши аргументи обох сторін (депутатів міськради та членів профспілки заводу) комісія одноголосно вирішила завод не закривати. Як член даної комісії, перший заступник голови РДА Ніна ФАБІЯНСЬКА таке рішення пояснила тим, що нині спиртозавод за економічними показниками є одним із кращих у районі.

– Не так багато підприємств у районі працюють так, як ДП «Довжоцький спиртозавод», – наголосила Ніна Францівна. – Залишити людей без роботи в час складної економічної ситуації в країні вкрай безглуздо. На сьогодні розроблено інвестиційний проект переробки відходів заводу, а саме барди, на біогаз. Ним зацікавилися інвестори з Прибалтики. У разі успішної реалізації планується залучення коштів у сумі 5 млн. 200 тис.грн.

За результатами проведеної роботи, комісія прийняла рішення, згідно з яким буде посилено контроль за бардополями та дотримання технологічного процесу їх використання.