Субота, 27 Квітня 2024 р.
24 Вересня 2010

ТРИДЦЯТА. ОСТАННЯ

Швидше за все, вчора відбулася остання, ХХХ сесія районної ради V скликання. Чому швидше за все? А тому, що в житті всіляке буває. Що ж до життя районної ради V скликання, то воно однозначно було бурхливим, яскравим, неординарним і таким, яке аж ніяк не може претендувати на означення сірого. 

Остання сесія, як, до речі, і декілька попередніх, дещо зіпсувала загальне враження роботи районної ради. Вона пройшла в діловій, майже святковій обстановці: ні політичних заяв, ні пікетів, ні гучних зрад і бажань когось зняти з теплого місця. 

Насамперед депутати розглянули питання виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за І півріччя. Було відзначено, що, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, обсяг промислової продукції зазнав зниження на понад 22%. Також зменшилася кількість зайнятого в промисловості населення. Поряд із цим відбувся ріст середньої заробітної плати на 562 грн. Не досить втішні показники у сільському господарстві. За більшістю позицій показник гірший, ніж минулого року. Схожою є ситуація в транспортній галузі, будівництві тощо.

Інше питання, яке сьогодні є актуальним і вкрай важливим, – підготовка комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Тут нині теж є низка проблем. Це і водопостачання в 

смт Стара Ушиця, і опалення в Чабанівській, Ходоровецькій, Кадиєвецьких, Дерев’янській школах. Голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК відзначив, що в цьому питанні потрібно говорити правду та вказувати на реальний стан справ. За його словами, наша область на сьогоднішній день займає з даного питання передостаннє місце. Деякі керівники поплатилися своїми посадами. 

Депутати затвердили Програму впровадження установки утилізації післяспиртової барди з одержаного біогазу на ДП «Довжоцький спиртозавод» на 2010-2012 рр.

Також депутату райради, колишньому голові райдержадміністрації Сергію ТИМЧУКУ було присвоєно звання «Почесний громадянин району».