П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
8 Жовтня 2010

ПРИВІТ СРСР!?

На Кам’янеччині тривають заходи із відзначення 75-річчя стаханівського руху. Цей ювілей відзначають на державному рівні. У закладах освіти і культури району проходять тематичні експозиції, конференції, круглі столи. Схоже, якщо ми і надалі рухатимемося у цьому напрямку, то незабаром відродимо святкування 7 листопада, 22 квітня тощо. 

Можливо, історії слід дати спокій. Кому нині потрібно відроджувати радянські міфи? Для чого пропагувати міфічні по-двиги? На кого «нові» стахановці повинні гнути свою спину? Що їм за це буде? Грамота? Медаль чи Дошка пошани? Хто лікуватиме «нових» стаханівців після того, як вони звершать свій подвиг? 

Відповіді на ці запитання – неодно-значні. Так, звичайно, потрібно брати все найкраще з минулого. Але чи цей приклад є найкращим, доречним сьогодні? Приклад, який потрібно наслідувати, на якому потрібно навчати та виховувати? Пам’ятати?! 

Можливо, сьогодні не стільки людей необхідно навчати віддаватися роботі, як роботодавців навчити цінувати людей і належно оплачувати їхню працю, а також подбати про створення робочих місць.