П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
8 Жовтня 2010

ДРУГЕ ВІДКРИТТЯ ЗА РІК. БУДЕ ТРЕТЄ?

1 жовтня з нагоди відзначення Міжнародного дня літніх людей у с.Жванець відбулося урочисте відкриття Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) району. Цей Центр розрахований на проживання 15 громадян, які опинилися у складних життєвих умовах та яким важко за собою доглядати. 

Відкриття Територіального центру соціального обслуговуванняВідкрити Центр і привітати людей похилого віку приїхав голова ОДА Василь ЯДУХА, начальник управління праці та соціального захисту населення ОДА Світлана ЛУКОМСЬКА, голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК, голова районної ради Іван РОМАНЧУК та інші. 

Звертаючись до присутніх, голова ОДА відзначив, що функціонування таких центрів є дуже важливим: 

– Ми маємо говорити не про політику, а про людей. Є дві речі, найважливіші в нашому житті, – це майбутнє наших дітей та опіка і добробут людей похилого віку. В даному випадку люди отримують ті послуги, які хочуть мати. 

Також Василь ЯДУХА вручив ключі від автомобіля, який обслуговуватиме Територіальний центр, Світлана ЛУКОМСЬКА подарувала закладу два телевізори, керівник ПП «Гринчуцьке» Ніна ДУБИЦЬКА надала десятьом літнім людям грошову допомогу, а дирекція ТОВ «Максфарм» вручила Центру килими. 

Деяку специфіку цій урочистій церемонії надав той факт, що це вже друге відкриття Територіального центру в Жванці. Перше, можливо менш помпезне, але також із перерізанням стрічки та вітаннями з подарунками, відбулося на початку цього року за так званої старої влади. Щоправда, тоді Центр був не до кінця зроблений. Залишалося виконати зовнішні роботи і провести благоустрій території. 1 жовтня відбувся другий запуск роботи Територіального центру. 

Зрештою, ця ситуація у журналістському колі породила низку кумедних анекдотів і припущень. Наприклад, користуватися логікою, то якщо перший раз Центр відкривали взимку, другий – восени, то третій раз його повинні відкривати вже влітку. Або ж почали говорити, що це вже традиція нової районної влади – збиратися у Жванці та відкривати тут Територіальний центр. 

Попри певну кумедність цього відкриття Центр, звичайно, потрібний, адже людей, які потребують опіки, дуже і дуже багато.