П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Листопада 2010

З ОПАЛЕННЯМ УСЕ ГАРАЗД: ДОПОМАГАЄ ПРИРОДА

9 листопада під головуванням першого за-ступника голови РДА Ніни ФАБІЯНСЬКОЇ відбулося планове засідання робочої групи щодо аналізу стану окремих галузей районного господарства. У першу чергу Ніна Францівна порушила питання функціонування житлово-комунального господарства в опалювальний період. 

Начальник відділу архітектури, містобудування та ЖКГ РДА Борис БЕЦ відзначив, що район нормально увійшов в опалювальний період. 

– Сезон розпочався вчасно, і технічних збоїв наразі немає. Єдине, що хвилює, – це питання реконструкції 42-х квартир у Старій Ушиці, але нині оголошено тендер, і роботи будуть проведені до кінця поточного року, – зазначив Борис Борисович. 

Що ж до закладів культури району, то тут ситуація дещо інша. На 100% забезпечені опалювальними матеріалами музичні школи району. В бібліотечній мережі 21 бібліотека обігрівається електроприладами. Будинки культури, які знаходяться на балансі сільських рад, опалюються частково, сюди не у повному обсязі завезено дрова. Аналогічна ситуація із ФАПами. Заклади освіти забезпечені необхідним паливом до січня наступного року. 

Також головний інженер РЕМ Володимир ШУБАРСЬКИЙ зазначив, що у районі часто виникають проблеми з електропостачанням. Головна причина цього криється у зношеності ліній електропередач і трансформаторних підстанцій, їх невідповідності сучасним потребам. Проте, за словами Володимира Івановича, нині РЕМ працює над модернізацією та заміною обладнання.