Середа, 24 Квітня 2024 р.
21 Січня 2011

ЦЕ ДАЛЕКЕ, ДАЛЕКЕ СЕЛО ДОВЖОК

Михайло ЖЕЛІЗНИКЯк це не дивно звучить, але найбільша транспортна проблема в районі нині виникла у приміському селі Довжок. Особливо її помітно зранку та ввечері, коли на зупинках цього населеного пункту збираються черги людей. Така ситуація не могла залишитися без уваги керівництва районної адміністрації. І тут справа не в тім, що голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК проживає саме на Довжку. Постійні скарги, незручності людей повинні вирішуватися. Для цього й існує влада. 

Минулого вівторка ми переконалися, що приміське село потерпає від транспортних незручностей. Людям доводиться лише сподіватися, що вони вчасно доберуться до роботи чи навчання… 

У розмові з нами батько, якому доводиться супроводжувати доньку до однієї з міських шкіл, відзначив, що дістатися зранку до міста є проблемою. 

– Інколи доводиться чекати на маршрутку 30-40 хвилин і навіть, коли дочекаєшся, то немає гарантії, що потрапиш в неї, – каже співрозмовник. –  Маршрутники, аби не втратити своїх клієнтів, підбирають їх дорогою до нашої зупинки. 

Жінки, які стояли на іншій зупинці, були більш відвертими. За їх словами, проблему з добиранням до міста могли би вирішити рейсові автобуси із сусідніх сіл, але вони не зупиняються. 

– Неодноразово виникали сутички, з’ясування стосунків між водіями рейсових автобусів і водіями маршрутки №42, тому що останні незадоволені, що їхніх пасажирів забирають водії рейсових автобусів, – відзначила одна з жінок. 

Натомість інша сказала, що деякі з водіїв маршруток часто дозволяють собі грубити пасажирам. 

Голова РДА, який теж у вівторок вивчав ситуацію з транспортним сполученням між Довжком і містом, відзначив, що вирішення цієї проблеми відбудеться, якщо перевізники, які працюють за маршрутом №42, змінять своє ставлення до роботи. 

– Ми бачимо, що запевнення перевізників про збільшення кількості транспортних засобів під час пікових навантажень не дали позитивного результату, – говорить Михайло ЖЕЛІЗНИК. – Проблема залишається. За таких обставин важелів впливу в адміністрації знайдеться вдосталь. Якщо ситуація не покращиться, ми змушені будемо піти на розрив договорів між перевізниками й адміністрацією та оголосити повторний конкурс. Нині бажаючих працювати на цьому маршруті вдосталь, оскільки він вважається одним із найбільш рентабельних у районі. 

До того ж це не єдиний транспортний негаразд у ра-йоні. На сьогоднішній день відсутнє нормальне сполучення між Нефедівцями, Подільським і Старою Ушицею. Люди з цих сіл не можуть дістатися до лікарні. Ми нині працюємо і над цією проблемою.

Разом з тим Михайло ЖЕЛІЗНИК подякував перевізникам району за їх роботу, адже більшість із них працює відповідально та чесно.