Четвер, 28 Березня 2024 р.
4 Березня 2011

З БЛАКИТНИМ ПАЛИВОМ – ДВА СЕЛА

З БЛАКИТНИМ ПАЛИВОМ - ДВА СЕЛАШутнівці та Велику Слобідку вчора було офіційно підключено до газопроводу. Запалюючи блакитні вогники, голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК і голова райради Іван РОМАНЧУК, зазначаючи, що, незважаючи на подорожчання та деякий скептицизм щодо газифікації, природне паливо залишається одним із найдоступніших і найзручніших. Обидва очільники пообіцяли, що і надалі будуть сприяти процесу газифікації району. 

З іншого боку, не обійшлося і без зітхань на кшталт того, що на сьогодні наш регіон – один із найгірш газифікованих. Нині газом забезпечено лише третину Кам’янеччини. Шутнівці та Велика Слобідка стали, відповідно, 

40-м і 41-м населеними пунктами району, куди прийшов газ. 

Вчорашній пуск газової мережі у цих селах став першим для нової районної влади. Попри минулорічну обіцянку, що газ у цьому регіоні запалає ще до Нового року, терміни, на жаль, не збіглися в часі. Як пояснив голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК, причин затримки – як об’єктивних, так і суб’єктивних – багато. Головне ж, що газопровід високого тиску, прокладений до Шутнівців, стане відправною точкою для подальшої газифікації Сокільського напрямку.

Наразі у двох селах газифіковано 350 дворів, і лише декілька десятків залишаються без блакитного палива. 

Якщо офіційну церемонію запалення вогню було доручено очільникам району, то випробувати на практиці комфортність приготування їжі на газі доручили першому заступнику голови РДА Ніні ФАБІЯНСЬКІЙ. Першою стравою стала яєчня.

Устянський сільський голова Юрій СИДОРУК подякував усім людям за розуміння та терпіння, а найбільше – підприємствам, які здійснювали газифікацію. 

Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ.