Середа, 01 Травня 2024 р.
18 Березня 2011

УСТЯ. ПІД НОМЕРОМ 42

Коли значиме явище відбувається щоразу, то воно неодмінно стає менш вагомим і переростає у буденність. Це твердження цілком можна застосувати до процесу газифікації сіл нашого району. Якщо раніше прихід блакитного палива в один з населених пунктів сприймався, немов перший політ людини в космос, то нині – це норма життя та й справді деяка буденність. І тут дійсно необхідно сказати правду: владі як «помаранчевій», так і «блакитно-білій» у рази вдалося зробити більше у плані газифікації, ніж її попередникам. 

15 березня с.Устя стало 42-м газифікованим населеним пунктом району. Також із урочистим запаленням блакитного вогника у цьому населеному пункті повністю завершилася газифікація однієї з найбільших сільських територіальних громад (Устянської) в нашому районі. 

Та якщо прихід у чергове село природного палива і можна назвати буденністю, то він аж ніяк не буде таким для жителів села. Природний газ – це неабияке полегшення життя мешканців села, покращення їхнього комфорту. Про це у своїх виступах під час урочистостей говорили голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК і голова райради Іван РОМАНЧУК. А сільський голова Юрій СИДОРЧУК подякував усім жителям за те, що вони фінансово доклалися до процесу газифікації, адже саме за їхні кошти було прокладено внутрішній газогін. На сьогодні з 237 дворів газ проведено до 177. 

Наступним етапом газифікації має стати Ходоровецький і Сокільський напрямки.