П'ятница, 29 Березня 2024 р.
29 Квітня 2011

ДОРОГАМИ ОПІКУЮТЬСЯ

ДОРОГАМИ ОПІКУЮТЬСЯ27 квітня відбулася робоча поїздка голови РДА Михайла ЖЕЛІЗНИКА, депутата облради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, першого заступника голови РДА Ніни ФАБІЯНСЬКОЇ та начальника відділу містобудування, архітектури та ЖКГ РДА Бориса БЕЦА, під час якої вони перевіряли стан виконання ремонтних робіт на дорогах. 

– Стан доріг у нашому районі – найгостріша проблема сьогодення, – каже Михайло Дмитрович. – Головна причина – нестача коштів. Ні для кого не секрет: якщо дорога в гарному стані, – це запорука соціально-економічного та культурного розвитку будь-якого села. 

Цього року проблема доріг зрушилася з мертвої точки і буде вирішуватися. Так, за сприяння депутата обласної ради від Партії регіонів Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, з обласного бюджету виділено 4,2 мільйона гривень на капітальний ремонт доріг нашого району. 

Ремонт шляхів розпочато з тих сіл, де вони у катастрофічному стані. На сьогодні заплановано відремонтувати 18 доріг у 17 селах, а саме: Великій Слобідці, Заліссі Першому, Довжку, Нагорянах, Кадиївцях, Калачківцях, Рогізні, Соколі, Дерев’яному, Оринині, Ріпинцях, Княжполі, Врублівцях, Китайгороді, Колодіївці, Гораївці та Підпилип’ї. Роботи вирішили розпочати з Колодіївки, перший транш у сумі 200 тисяч гривень уже почали освоювати. Наступним стане село Гораївка. 

Як зазначили представники влади, ремонт кожного об’єкта контролюватиметься від початку роботи і до завершення. 

– У нас дорога не знала ремонту вже понад 20 років, – зазначила Колодіївський сільський голова Антоніна ГОРБНЯК (на фото). – Ми щиро вдячні Володимиру Володимировичу за піклування про нас.

Проте у Староушицькій зоні існує проблема не лише доріг, і про це добре знає депутат облради.    

– Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО лобіював не лише питання доріг, – додає 

Михайло ЖЕЛІЗНИК. – Для того, щоб завершити процес переведення на електроопалення двоповерхівок у Старій Ушиці не вистачало 500 тисяч гривень. Та завдяки сприянню Володимира Володимировича ці кошти буде виділено, а роботи завершать до початку опалювального сезону. 

На сьогодні вже виділено 250 тис.грн., які планують освоїти впродовж наступних місяців. Загалом залишилося перевести на електроопалення ще 48 квартир.  

– Знаю, що надто болючою проблемою для Старої Ушиці є водогін, – звернувся до селищного голови Василя МАЦЬКОВА депутат облради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, – на його ремонт потрібно 800 тисяч гривень. Сподіваюся, що мені вдасться позитивно вирішити це питання. 

На жаль, зустріч у Старій Ушиці з представником ПП «Віват», яке свого часу виграло тендер на переведення будинків на електроопалення, корис-ті не дала. Жодної конкретної циф-ри під час обговорення озвучено не було.