П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
29 Квітня 2011

ВЕЛИКДЕНЬ ЗУСТРРІЧАЛИ РОДИНОЮ

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ разом із родиною відвідав Великоднє богослужіння у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (с.Довжок). Християни відсвяткували Великдень – найголовніше свято року. Ми поцікавилися, де зустрічали Воскресіння Господнє представники влади?

Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ разом із родиною відвідав Великоднє богослужіння у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (с.Довжок).

– Наша найкраща традиція – у Пасхальну ніч обов’язково бути присутніми на богослужінні сім’єю, а потім збиратися разом за святковим столом. На столі має стояти домашня паска. У дружини вони виходять дуже смачними. Великодні яйця із задоволенням фарбуємо із внуками, – коментує Михайло Євстафійович.

Під час нічної літургії, близько першої години, серед прихожан храму Різдва Пресвятої Богородиці ми також  помітили депутата обл­ради Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, начальника УМВСУ в Хмельницькій області полковника міліції Сергія ШУТЯКА, його першого заступника – начальника кримінальної міліції полковника Федора ДАНІВА, голову райдержадмініс­трації Михайла ЖЕЛІЗНИКА, начальника об­ласного управління ДАІ Миколу ДОВ­ГАНЯ, головлікаря міської лікарні, депутата міськради Дмитра ВАСИЛЬЯНОВА.

Переїхавши до Миколаївської  церкви, зустрілися з першим заступником міського голови Сергієм БАБІЄМ, секретарем міськради Василем СЕНЮКОМ і депутатом міськ­ради Дмитром НОВІКОВИМ.

Заступник міського голови Василь СУКАЧ паску святив у церкві Матері Божої Почаївської.

Оригінальною була керуюча справами міськвиконкому Валентина СТЕЛЬМАХ, котра зустрічала Великодні свята у Свято-Богоявленському жіночому монастирі у Кременці.

Так, святкування Великодня об’єднує громаду. Саме в такі свята ми всі – діти та дорослі – з новою силою усвідомлюємо, що ми – один народ, одна сім’я, яка має глибоке коріння і традиції, котрі єднають нас у велику дружну родину, – ім’я якій – кам’янчани.