П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
27 Травня 2011

СЕЛУ ПОТРІБНА ВОДА, ВОДА ТА ЕФЕКТИВНА РОБОТА СІЛЬСЬКИХ ГОЛІВ

25 травня відбулася чергова колегія райдержадміністрації. На порядок денний було винесено питання стосовно дотримання санітарних правил утримання територій населених пунктів і водопостачання. Заслухано інформацію про хід весняно-польових робіт і звіт роботи виконкому Китайгородської сільської ради щодо здійснення делегованих нею повноважень. 

Доповідаючи з першого питання, головний санітарний лікар району Олег КЕРНИЧНИЙ розповів про низку недоліків, які було виявлено в ході комплексних перевірок. Зокрема, не проводяться належним чином роботи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ, не всі сільські ради вирішили питання виділення транспорту для організованого вивезення сміття. Стосовно питної води, то, за словами Олега Володимировича, кожна 4-5 криниця не відповідає санітарним нормам. На це голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК відреагував необхідністю вирішувати цю проблему спільно із сільськими головами, залучивши працівників МНС. 

Стосовно весняно-польових робіт, то, за словами начальника агропромислового розвитку РДА Ігоря ГАЯ, на хід їх проведення та на успішність результату на сьогодні значний вплив мають погодні умови. В окремих населених пунктах опадів не було понад 60 днів. 

Загалом, порівнюючи з минулим роком, цьогоріч посівні площі збільшено на 2166 га, проте пусткою залишаються ще близько 7 тис.га.

Заслуховуючи голову Китайгородської сільської ради Дмитра ЧОРНОГО, Михайло Дмитрович насамперед запитав, чи виправлено порушення, які було виявлено під час виїзду робочої групи. На жаль, ніяких змін проведено не було. Низку зауважень до роботи сільського голови висловила і перший заступник голови РДА Ніна ФАБІЯНСЬКА.