Четвер, 25 Квітня 2024 р.
27 Травня 2011

ГАЗ ДО СОКАЛА ПРИЙДЕ ДО ГРУДНЯ

ГАЗ ДО СОКАЛА ПРИЙДЕ ДО ГРУДНЯ23 травня відбулося підписання угоди між Сокільським сільським головою Інною БЕШЛЕЙ і головою правління ВАТ «БМУ по газифікації» (м.Хмельницький) Леонідом ЯНЕЧКОМ щодо газифікації так званого Сокільського напрямку. 

Неодноразово зазначалося, що на дані цілі НАК «Нафтогаз України» виділила трохи більше 16 млн.грн. (на будівництво газопроводу високого тиску – 5236,633 тис.грн., газопроводу середнього тис-ку – 10990,944 тис.грн.). 

За декілька місяців до цього Сокільська сільська рада утворила комітет із конкурсних торгів. Наприкінці ж березня відбулося розкриття пропозицій з подальшим їх вивченням та аналізом (свій план і кошторис із газифікації подали 8 організацій). У результаті оцінки всіх пропозицій найбільш вигідною, на думку членів конкурсного комітету, стала пропозиція від ВАТ «БМУ по газифікації». На сьогоднішній день на рахунок Сокільської сільської ради уже надійшло 1,5 млн.грн.

Згідно з цим проектом, передбачається газифікація 16-ти сіл: Острівчани, Руда, Цвіклівці, Сокіл, Слобідка-Малиновецька, Малинівці, Бабшин, Гринчук, Ходорівці, Княгинин, Гаврилівці, Жванець, Брага, Ісаківці, Ластівці та Збруч. 

На підписанні угоди були присутні голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК, голова районної ради Іван РОМАНЧУК і громада села.

Як представники влади, так і представник організації-переможця зазначили, що підвідні газопроводи до усіх 16-ти сіл буде прокладено до грудня цього року. 

Зауважимо, що на сьогодні оголошено схожий конкурс на визначення переможця щодо газифікації Орининського напрямку.