П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
3 Червня 2011

МОЛОЧНА КОНКУРЕНЦІЯ ЗНИКАЄ?

Вчора відбулося чергове засідання комісії під керівництвом першого заступника голови РДА Ніни ФАБІЯНСЬКОЇ з представниками молокопереробних підприємств щодо обговорення стану справ у молочній галузі району. З боку молокопереробників у дискусії взяли участь представники семи підприємств, які здійснюють заготівлю молока на території району. 

Найболючішою нині залишається тема закупівельних цін на молоко. Попри заяви голови ОДА Василя ЯДУХИ, що ціна на молоко, яке приймається нині від населення, має складати не менше 2,08 грн. за літр, у нашому районі його вартість становить близько 1,8 грн. На жаль, поки що молокопереробники не поспішають піднімати цін, посилаючись на різні фактори. 

У процесі спілкування виникла домовленість про створення сировинних зон, своєрідне закріплення певної території за окремими підприємствами, що дозволить знизити транспортні витрати та в подальшому підняти закупівельні ціни на молоко. 

Чи принесе таке «розділення» території району позитив для селян, залишається здогадуватися. Якщо раніше можна було говорити про певну конкуренцію в плані закупівельних цін, то із вступом цієї домовленості змагання взагалі зникнуть, а отже, – і надія селян на справедливу ціну за свою працю.