П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
10 Червня 2011

ВОДА ЗАБРАЛА ДИТЯЧЕ ЖИТТЯ

Нещасний випадок стався 8 червня на річці у с.Устя – втопилася 9-річна дівчинка із Зарічанської ЗОШ (Чемеровецький район). 

Як розповів перший заступник начальника райвідділу міліції Ігор КАЛАЩУК, того дня в Устя приїхала група школярів, аби покататися на теплоході по Дністрі. 24 дитини були під наглядом двох вихователів, та однієї дитини все ж не догледіли…

В очікуванні судна дітки бавилися на пляжі, хлюпалися у воді. Дві сестрички, тримаючись за руки, купалися біля самого берега. Несподівано одна з них, молодша, послизнулася і зникла під водою. Врятувати 9-річну дівчинку не вдалося… 

Наразі за цим фактом прокуратурою району проводиться перевірка.

Як повідомила в.о. начальника від­ділу з питань надзвичайних ситуацій РДА Оксана БЕРЕЗОВСЬКА, відрізок місцевості, де сталася трагедія, був стихійним місцем масового відпочинку. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій РДА, засідання якої відбулося 9 червня, постановила здійснити рейдові перевірки всіх місць масового відпочинку в районі щодо облаштування їх відповідно до правил.

Нагадуємо, що з 1 червня розпочалася операція «Літо-2011», яка триватиме до кінця серпня. Її метою є запобігання правопорушень серед дітей і щодо них, забезпечення належного громадського порядку, безпеки дітей і дорослих на території закладів відпочинку та оздоровлення, місць концентрації молоді, проведення масових заходів у літній період.