П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
19 Серпня 2011

ЖНИВА-2011 ПОЗАДУ. ПОПЕРЕДУ – ЖНИВА

Кінець минулого тижня ознаменувався закінченням жнив у районі. І хоча попереду ще збір пізніх культур, саме закінчення збору озимих та ярих зернових і зернобобових вважається вінцем жнив.

Нинішні жнива, як і в попередні роки, були не з легких: несприятлива погода, невизначеність у цінах на збіжжя, дороговизна паливно-мастильних матеріалів і мінеральних добрив тощо. Але все ж результати гарні. 

Як повідомив начальник управління агропромислового розвитку РДА Ігор ГАЙ, усього в районі зібрано ранніх зер­нових і зернобобових із 19,9 тис.га. При цьому намолочено 77,75 тис.т збіжжя (середня врожайність – 38,9 ц/га). Зо­крема, культури, які було зібрано останніми, принесли аграріям такі результати: озиму пшеницю зібрано із 12,1 тис.га, усього намолочено 55,04 тис.т зерна (середня врожайність – 45 ц/га); ярий ячмінь зібрано з 5,4 тис.га, усього намолочено 15,4 тис.т збіжжя при середній урожайності 28,3 ц/га.

Сьогодні триває підготовка до посіву озимих культур. Агропідприємства під майбутній урожай підготували понад 11 тис.га. Також, як зазначив Ігор Віталійович, нині повномасштабно триває сівба озимого ріпаку. Вже посіяно 1,6 тис.га, тобто майже половину від запланованого.