Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Вересня 2011

«АГРО-ПОДІЛЛЯ-2011» ВІДЗНАЧИЛOСЯ НАЙБІЛЬШИМ КОРОВАЄМ В УКРАЇНІ

«АГРО-ПОДІЛЛЯ-2011» ВІДЗНАЧИЛOСЯ НАЙБІЛЬШИМ КОРОВАЄМ В УКРАЇНІ10 вересня у Хмельницькому відбулася 27-ма обласна сільськогосподарська виставка «Агро-Поділля-2011». Головною метою цього заходу є реалізація державної науково-технічної інвестиційної політики в галузях сільського господарства, харчової та переробної промисловості, а також сприяння залученню інвестицій в аграрний сектор. 

На «Агро-Поділля-2011» усі райони нашої області представили зразки власної сільгосппродукції та ноу-хау агропромислового сектору.

Особливо вирізнялася виставка Кам’янеччини. На цьому святі аграріїв ТОВ «Український кристал» презентувало коровай вагою 700 кг. Для його випічки було використано 500 кг борошна, 800 яєць, 25 кг масла, 10 кг олії та інші необхідні складники. Як зазначив директор цього підприємства Володимир ЮР’ЄВ, вага цього короваю нині є найбільшою в Україні. 

А от філія «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «Нібулон» представила на суд відвідувачів виставки найпродуктивніше поголів’я корів і молодняку ВРХ. 

Чимала кількість товаровиробників нашого регіону взяли участь у ярмарку-розпродажі найрізноманітнішої сільгосппродукції: ПП «Вербецькі ковбаси», ДПФ «Деметра», ПП «Корчинський В.», ПП «Федоришен», ПП «Полуботкін», ТОВ «Селена ЛТД», ПП «Хліб Поділля», ТОВ «Укра­їнський кристал», ПАТ АФ «Авіс», ФОП «Горбняк», 

ТОВ «ЗС-ЛТД», ПП «Вінгл», ТОВ «Водограй Плюс», ПП «Павлунішина», ПП «Калинський ключ», ТОВ САФ «Колос», 

ПАТ «Кам’янець-Подільський хлібокомбінат».

За особистий внесок у розвиток і підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва начальника управління агропромислового розвитку РДА Ігоря ГАЯ нагороджено грамотою Хмельницької обласної ради.

Виставку агропромислового комплексу району представляли голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК, голова райради Іван РОМАНЧУК, начальник агропромислового розвитку РДА Ігор ГАЙ і заступник голови РДА Павло ДОВГОПОЛ.

До речі, 17 вересня, в Кам’янці також відкриється цікава виставка. З 12.00 біля Ратуші чекатимуть на глядачів 100 найкращих товарів України 2011 року. Орга­нізатором виставки є ДП «Хмельницький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».