Субота, 27 Квітня 2024 р.
4 Листопада 2011

АГРАРІЇ ЩЕ ЖНИВУЮТЬ

На сьогодні в районі завершено посівну кампанію озимих культур. Так, під озимі зернові аграрії району відвели 15,3 тис. га. Окрім цього, сільгоспвиробники посіяли озимий ріпак на 4,47 тис. га. 

Проте, як зазначив начальник управління агропромислового розвитку РДА Ігор ГАЙ, стан посівів озимих не дуже радує.

– На понад 35% площі поки що нічого не зійшло, – говорить Ігор Віталійович. – Значна частина сходів дуже зріджена. Головною причиною таких невтішних результатів є відсутність вологи, яка не дозволила озимим про­рости та набратися сили. 

Не лише відсутністю достатньої кількості вологи відзначається цьогорічна осінь: довше, ніж зазвичай, триває процес збирання пізніх культур. На переконання головного аграрія району, причиною дещо затяжних жнив пізніх культур є значні площі, які було відведено під них, та нерівномірне дозрівання. 

Незважаючи на те, що збирання соняшнику вже завершено (4,33 тис. га, середня врожайність 22 ц/га), на сьогодні у розпалі жнива кукурудзи та сої. Королеву полів, кукурудзу, сільгоспвиробники зібрали на 8,74 тис. га 

(загальна площа 12,9 тис. га), середня її врожайність 66 ц/га. Щодо сої, то її зібрано з 6,78 тис. га (всього 10,98 тис. га). Середня врожайність склала 18 ц/га.

Також агровиробники підготували 25,2 тис. га землі до сівби.