П'ятница, 29 Березня 2024 р.
18 Листопада 2011

СЕЛУ ПОТРІБЕН РИНОК

Питання функціонування сільських ринків у районі стало предметом обговорення членів координаційної ради з питань під­приємництва при райдержадміністрації, яка відбулася на початку цього тижня. 

На сьогодні робота цих об’єктів, які розташовані в с.Жванець і смт Стара Ушиця, ставиться під сумнів. За словами головного лікаря санітарно-епідеміологічної станції району Олега КЕРНИЧНОГО, діяльність ринків не відповідає нормам. 

– Наявність ветеринарної лабораторії, м’ясо-молочного павільйону, гарячої та холодної проточної води, каналізації – лише за таких умов 

роботу ринків можна вважати задовільною, – відзначив Олег Володимирович.

Жванецький сільський голова Ганна СПІВАК і голова Староушицької селищної ради Василь МАЦЬКОВ були одностайними, сказавши, що призупинення діяльності ринків, які працюють роками, боляче вдарить по простому люду, адже це чи не основний заробіток людей, котрі продають там продукцію, вирощену на при­садибній ділянці. 

Перший заступник голови РДА Ніна ФАБІЯНСЬКА зауважила, що мова нині йде не про закриття ринків, а про їх легалізацію, приведення їх роботи у відповідність до законодавства. 

– На території міста працює понад десяток малих ринків, тому нам потрібно перейняти досвід їх функціонування, – додала Ніна Фран­цівна. 

Також перший заступник голови РДА ви­словила думку, що слід вивчити питання створення ринків не тільки у Жванці та Старій Ушиці, а й в інших населених пунктах району.