П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
6 Січня 2012

У НОВИЙ РІК – ІЗ ЗАТИШНОЮ ПЕРСПЕКТИВОЮ

У НОВИЙ РІК - ІЗ ЗАТИШНОЮ ПЕРСПЕКТИВОЮ30 грудня на проспекті Грушевського, 50а відбулося урочисте закладання першого каменя 108-квартирного будинку для військовослужбовців Кам’янець-Подільського гарнізону.

Такий новорічний подарунок для військовослужбовців є більш ніж актуальним, адже сьогодні в Україні проблема житла для них є надзвичайно гострою: в черзі на квартири перебувають близько 45 тис. захисників Вітчизни, а від забезпечення їх житлом залежить збереження кадрового потенціалу Збройних сил України.

Згідно з проектом, у цьому 9-поверховому будинку з керамічної цегли мають розміститися 27 однокімнатних, 54 дво- і 27 трикімнатних квартир. На його спорудження Міністерство оборони виділило 27 млн.грн. Роботи мають бути завершені за півтора року. Це вже друга черга будівництва житлового масиву, який виросте на цьому місці. 

Під час урочистості з привітальним словом виступили: міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, начальник факультету військової підготовки К-ПНУ полковник Сергій МАЛЬЧЕНКО, депутат міськради Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ, а також директор будівельної компанії «Поділля-трансбуд» Володимир МУЖИЛО (саме ця компанія виграла тендер на спору­дження будинку). 

На урочистість також завітав інженер-технолог Подільського управління капітального будівництва Міноборони України Володимир АГЄЄВ, головний інженер проектів Хмельницького проектного інституту «Цивільпромбуд» Василь САРКАНИЧ (автор проекту будинку), а також секретар Кам’янець-Подільського єпархіального управління УПЦ протоієрей Олексій, котрий здійснив освячення фундаменту.

Закладання першого каменя (точніше будівельного блоку) відбулося в такому піднесеному передсвятковому настрої, що почесні гості на цьому не зупинилися і поряд заклали ще один блок. Військові жартували, чи не зібрався, бува, міський голова збудувати одразу весь нульовий цикл!

Разом із першими каменями у підвалини було закладено капсулу із символічним посланням прийдешнім поколінням.