П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
13 Січня 2012

КОМУ «ЗОЛОТОГО ОЛЕНЯ», А КОМУ – «РОГИ І КОПИТА»

"Золотий олень"У Кам’янці-Подільському побільшає на одну нагороду. Про це повідомив заступник міського голови Василь СУКАЧ:

– Сьогодні у нас є дуже багато нагород, подяк, грамот, які вручаються з рук міського голови. Проте немає жодної, яка б залишилась не лише в серці людини, яку нагороджено, а й у її домі. Так виникла ідея проведення конкурсу з відзнаки кращого проекту чи події року.

За словами Василя Олександровича, вона має бути не гіршою за голлівудський «Оскар» чи російський «Золотий грамофон».

Придумати – придумали, а от назвати таку нагороду ви­явилось справою не з простих. Банальними здавались назви «Фортеця», «Замок» чи «Смотрич». Тоді переребрали всю фауну нашої місцевості та зупинились на «Золотому олені».

Вибір продиктувала легенда заснування Кам’янця-Поділь­ського. Адже саме магічний олень привів братів Коріатовичів на те місце, де згодом звівся Кам’янець-Подільський.

Нагороду кам’янчанам готують львівські майстри. Статуетка матиме вигляд прозорого кристала заввишки 15 см, всередині якого красуватиметься гравійований лазером олень – мініатюрна копія кам’яного красеня, що гордо завмер над каньйоном. Скільки коштуватиме такий виріб, поки що невідомо. Проте заступник міського голови запевнив, що кошти на виготовлення нагород виділятимуться не з міського бюджету, а з кишень місцевих підприємців, які погодились підтримати цю ідею.

Залишаються в таємниці й імена номінантів, котрі претендують на нагороду. Відомо лише одне: будуть відзначені люди, котрі доклали найбільше зусиль до проведення найзнаковіших подій 2011 р. Таких щасливчиків буде 21. Церемонія вручення відбудеться 18 січня в ресторані «Клеопатра».

Потрапити туди можна лише за наявності спеціального за­прошення. Організатори обіцяють справжню світську подію, котра відбуватиметься в нашому місті вперше. В майбутньому на противагу «Золотому оленю», можливо, придумають «анти­номінацію» на кшталт «Роги і копита» – для відзнаки найбільш недолугих і провальних проектів.