Четвер, 25 Квітня 2024 р.
20 Січня 2012

ЖУРАВЛЯТА КОЛЯДУВАЛИ В НІЖИНІ

на фото хорова капела "ЖУРАВЛИК"Традиційні різдвяні колядування хорова капела «Журавлик» цього року розпочала у м.Ніжин Чернігівської області, на запрошення ніжинської міської влади та зразкового дитячого хору «Сяйво» і його керівника Сергія ГОЛУБА.

7 січня «Журавлик» привітав зі світлим святом жителів міста у храмі Всіх Святих (Київського патріархату) та Миколаївському соборі (Московського патріархату). Щи­ре уславлення народного Спасителя дитячими вустами знайшло відгук у серцях віруючих. На другий день свят у залі міського Будинку культури відбулася творча зустріч двох дитячо-юнацьких колективів – зразкового хору «Сяйво» та народної дитячо-юнацької капели «Журавлик». Це свято українського хорового мистецтва, яке подарували керівники колективів – Сергій ГОЛУБ та Іван НЕТЕЧА.

9 січня відбувся фестиваль духовної музики «Христос родився! Славімо Його!». В ньому взяли участь різноманітні колективи: це і церковні хори (хор недільної школи м.Ніжин, парафіяльний хор, хор кліриків і священиків Ніжинської єпархії), студентські (хор Ніжинського державного уні­верситету ім.М.Гоголя «Світич» та хор Ніжинського училища культури і мистецтв), дитячі (хор «Сяйво», хор школи мистецтв «Лілея», хорова капела «Журавлик»). У багатоманітті хорових колядувань «Журавлик» отримав високу оцінку від знавців і шанувальників хорового мистецтва.

Соломія ГЕРІЙ,

викладач хорової школи.