Четвер, 28 Березня 2024 р.
27 Січня 2012

ЗМИЄМО БРУДНУ ПЛЯМУ?

На адресу редакції надійшов відкритий лист, адресований також голові Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Михайлу ЖЕЛІЗНИКУ, депутатам районної та обласної ради, Рудському сільському голові Анатолію КОРНЄЄВУ:

«Неординарна історія сім’ї СРІБНЯКІВ, не­одноразово висвітлена в засобах масової інформації, нікого не залишає байдужим. Це зворушлива розповідь про величезну материнську любов, мужність та силу духу. Розповідь про важку працю та виснажливу боротьбу.


Неможливо передати словами почуття матері, яка чує від лікарів суворий діагноз – «дитячий церебральний параліч». Це ніби вирок і дитині, і батькам. Але Тетяна та Ігор СРІБНЯКИ не здались, не опустили рук, знайшли вихід. Завдяки гривастим коникам поставили сина на ноги, дали надію на повноцінне життя.

Спочатку вимушене хворобою дитини заняття іпотерапією переросло в справу життя. Подружжя вирішило допомагати й іншим, адже після одужання маленького Симеона в «Тетянин хутір» потягнулися люди. Тут усіх приймають з відкритою душею. Книга відгуків рясніє словами вдячності, а серце матері тішиться кожним покращенням і оздоровленням, здавалося б, зовсім чужих людей.

Дуже хотілося б завершити цю розповідь на щасливій ноті. Та є одне «але» – дорога, вірніше її відсутність. Адже хутір знаходиться за Гаврилівцями, і навіть маленький дощ перетворює шлях до оселі на смугу перешкод. Бо й здоровому здолати ті півкілометра місива є непростим завданням, а що вже казати, коли потрібно провезти хворого в інвалідному візку чи пронести нерухому дитину на руках.

Неодноразові звернення до влади не дають результату. Обіцянки залишаються невиконаними. Чомусь державним мужам байдуже до того, як і чим живуть їхні громадяни! Невже ті півкілометра дороги, так необхідної людям з обмеженими можливостями, – аж така велика складність?

У вересні 2011 року ми були на прийомі в голови райдержадміністрації. Шановний Михайло Дмитрович нас запевнив, що дорогу до кінця місяця буде всипано і відремонтовано. Але, як бачимо, віз і нині там. Дороги немає!

Наступив новий 2012 рік, але настрій зов­сім не святковий, коли дивишся на півкілометра болота, що веде до місця, де ми можемо отримати допомогу для наших дітей.

Про Ваш район уся країна знає. Знає з хорошого боку, що у Вас є такий лікувально-іпотерапевтичний центр. Ми їдемо до Вас по допомогу в одужанні наших діток. Невже ця дорога стане брудною плямою на весь Кам’я­нець-Подільський район?

Ірина МАРЧУК (м.Хмельницький), Надія КРУПНИК (м.Славута), Людмила ВЛАСЕНКО (м.Жи­томир) та ще 20 підписів з різних міст і областей України».

Ми звернулися до голови РДА Михайла ЖЕЛІЗНИКА, який так прокоментував ситуацію:

– Про цю проблему я чув неодноразово. Були й обіцянки відремонтувати її. Скажу коротко: щойно розвесниться, і можна буде починати ремонтні роботи – цю дорогу буде полагоджено першою. Я знаю, що туди люди їздять не кави попити і не відпочити, а лікуватись. Не обіцяю, що дорога буде асфальтована, але щебеневу гарантую.

Цього разу обіцянка змінилась на гарантію. Чи вплине це якимось чином на стан дороги до «Тетяниного хутора», побачимо навесні.