Четвер, 28 Березня 2024 р.
3 Лютого 2012

ОБЕРЕЖНО: НЕПРАВИЛЬНА «ЛІТЕРА»!

На книжковому ринку з’явився фальсифікат. Продукція видавництва «Літера» з посиланням на рекомендацію МОНмолодьспорту, що є відвертим шахрайством, позиціонується як «навчальні посібники» для підготовки до ЗНО-2012.

За висновками методистів Українського центру оцінювання якості освіти, зазначені «посібники» не тільки не сприятимуть підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання, але й зашкодять абітурієнтам, дезорієнтують їх щодо тестів. Це, зокрема, збірники тестових завдань з англійської мови (автор М’ЯСОЄДОВА С.В.), з біології (ПІДГІРНИЙ В.І., ЛЄОНТЬЄВ Д.В.), комплексне видання з української літератури (РАДЧЕНКО І.О., ОРЛОВА О.М.) та інші джерела видання «Літера».

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Український центр оцінювання якості освіти застерігає майбутніх учасників ЗНО-2012, їхніх батьків і вчителів від користування під час підготовки до тестів неякісними, а іноді відверто шкідливими джерелами.

З приводу розповсюдження видавництвом «Літера» неправдивої інформації щодо тестів ЗНО-2012 з посиланням при цьому на начебто схвальні рекомендації МОНмолодьспорту Міністерство звертається до Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України.