Субота, 20 Квітня 2024 р.
17 Лютого 2012

ПОТРУЇЛИСЯ ЧАДНИМ ГАЗОМ

13 лютого у селищі Першотравневому від отруєння чадним газом постраждала ціла сім’я. Старенька газова колонка та відсутність належної тяги у витяжці ледве не стали причиною біди. Але, на щастя, всі залишилися живими.

Ввечері, близько 22.00, станцію швидкої медичної допомоги повідомили про отруєння чадним газом мешканців однієї з квартир на вул.Миру, 10. Як розповів заступник начальника СДПЧ-5 Дмитро ШЕРШАЛ, серед постраждалих – троє дорослих і 12-річний хлопець. Всі вони були госпіталізовані в реані­маційне відділення міської лікарні.

– У нас налагоджена взаємодія з лікарями швидкої допомоги, тому вони одразу повідомили про такий виклик. Приїхавши на місце події, констатували факт отруєння чадним газом. Причиною став непрочищений витяжний канал. Стан потерпілих – середнього ступеня важкості, – повідомив Дмитро Анатолійович.

Працівники Кам’янець-Подільського міського відділу УМНС в Хмельницькій області звертаються до кам’янчан з проханням слідкувати за станом пожежної безпеки в оселях. 

Про це говорили й представники міської влади на комунальному брифінгу. Заступник міського голови з комунального господарства Сергій БАБІЙ закликає жителів міста по можливості міняти старенькі газові колонки. До того ж, для сімей зі складним матеріальним становищем діє спеціальна міська програма «Газ – малозабезпеченим», у рамках якої проводиться також і заміна старих газових плит і колонок на нові. 

Минулого року на це виділили 153 тис.грн. У першому півріччі цього року закладено 50 тис.грн., планується виділити кошти і в другому. В управлінні праці та соціального захисту населення є список сімей, які підпадають під дію цієї програми. 

Але й всім іншим не варто ризикувати, використовуючи старі ненадійні колонки, а слід подбати про безпеку своїх рідних.