Середа, 24 Квітня 2024 р.
17 Лютого 2012

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ ЗАМЕРЗ У КРИЗІ!

Кам’янцю-ПодільськийЦьогорічна люта зима приготувала для Ка­м’янця цілу торбу неприємних сюрпризів: ожеледь, морози та кучугури снігу. Але й це ще не кінець! Цього понеділка він опинився у крижаному полоні посеред… Дунаю.

Йдеться про самохідну баржу, яка носить назву «Кам’янець-Подільський», і яка замерзла у дунайській кризі поблизу сербського міста Смедереве, за 200 м від берега і за 50 км від Белграда. 

Доля тезки нашого міста не могла нас не стурбувати, тож, за даними інформаційного агентства «УНІАН», вдалося з’ясувати, що на борту баржі блокованими залишилися 11 українських матросів. Товаришами по нещастю для нашого судна стали ще дві сербські та дві болгарські баржі.

Наші співвітчизники виявились справжніми па­тріотами «Кам’янця-Подільського» і відмовились покидати його борт, незважаючи на обмежені запаси продовольства і води та проблеми з електрикою та опаленням. Вертольотами сербського МВС і місцевого Червоного Хреста на блоковані в льодах судна було доставлено продукти і медикаменти. 

Побажаємо ж «Кам’янцю-Подільському» та його хороброму екіпажу вистояти проти лютих морозів і живими-здоровими дочекатись кращих часів – коли крига скресне.