П'ятница, 29 Березня 2024 р.
17 Лютого 2012

СКАЖЕНИХ РУДИХ ТАКИ ВІДСТРІЛЯЮТЬ

13 лютого в державному історичному музеї-заповіднику про­йшла конференція за результатами науково-дослідної роботи 2011 р.

– Музей не тільки повинен професійно приймати й обслуговувати туристів та екскурсантів, але й, згідно із власними статутними вимогами, має стати науково-дослідним центром, – наголосив у вступному слові директор музею Віктор ТРАВІНСЬКИЙ.

Під час підсумкової конференції наукові працівники представили теми своїх наукових досліджень, які б сподобалися і пересічним кам’янчанам, оскільки цікавими є і самі теми, і ретельно підібраний до них ілюстративний матеріал. Усі ці роботи згодом будуть використані в музейних виставках і експозиціях. 

Великий інтерес викликали роботи з вивчення рідкісних предметів, що знаходяться у фондах музею: меча XV ст., старовинних портретів, що знаходяться на реставрації, унікальної колекції антимінсів (читайте про них у «Подолянині» за 10 лютого). 

В планах роботи музею – відновити видання збірника наукових праць (востаннє він виходив 1990 р.). Цього року планується проведення трьох конференцій: у травні – Між­народної конференції «Кам’янець-Подільський у контексті українських та європейських зв’язків», у липні – «Видатні постаті в діяльності Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника», у жовтні – «Археологія та фортифікація Захід­ного регіону України».