Субота, 20 Квітня 2024 р.
6 Квітня 2012

РАЗОМ ПРОТИ БОРЖНИКІВ

З метою погашення заборгованості перед бюджетом, Ка­м’янець-Подільською ОДПІ 30 березня проведена спільна робоча нарада з представниками Державної виконавчої служби міста і району щодо вирішення проблемних питань, які виникають при виконанні судових рішень зі стягнення податкового боргу.

– На сьогодні склалася критична ситуація з погашенням податкового боргу, а результати роботи щодо стягнення заборгованості органами Державної виконавчої служби за судовими рішеннями бажають бути кращими, – зазначив начальник Кам’янець-Подільської ОДПІ Ігор БЄЛКО. – Нормами Податкового кодексу передбачено, що для вилучення грошових активів обов’язковим є рішення суду. Таким чином, унеможливлено ситуацію, за якої платник податків може не погодитися з фактом спрямування коштів до бюджету. Такий контроль вселяє надію на збільшення надходжень від цього виду стягнення. До речі, за 2011 рік податковий борг склав 53897,9 ти­сяч гривень. На сьогоднішній день податковий борг складає 52697,1 тисячі гривень. Як бачимо, ситуація покращилася. Тому необхідно вжити всіх передбачених законом заходів для повної ліквідації боргів.

– Мета сьогоднішньої наради, – продовжила Людмила ВЕРЖБИЦЬКА, перший заступник начальника Кам’янець-Подільської ОДПІ, – з’ясування і визначення причин та умов, що негативно впливають на низький рівень виконання рішень щодо стягнення коштів до бюджетів усіх рівнів. Крім того, необхідно спільно зна­йти шляхи вирішення проблемних питань і визначити основні напрямки для покращення взаємодії між органами податкової служби.

Заступник начальника Кам’янець-Подільського МРУЮ, начальник міського відділу ДВС Сергій БРИЖАК та начальник районного відділу ДВС Олена ІЩУК повідомили про проведення спільних виїздів за юридичними адресами боржників, на яких відкриті виконавчі провадження; спільні заходи МРЕО; паспортні столи тощо.

– Сьогодні на виконанні в міському та районному відділах ДВС перебувають 97 виконавчих проваджень на загальну суму

6,2 мільйона гривень. Кам’янець-Подільська ОДПІ направила 34 скарги на дії або бездіяльність державних виконавців, – доповів Олег ЯЦУЛЯК, начальник відділу погашення прострочених податкових зобов’язань Кам’янець-Подільської ОДПІ.

На завершення зустрічі сторони домовилися узагальнити пропозиції, висловлені в процесі обговорення, запровадити що­місячне проведення таких нарад, налагодити взаємодію щодо обміну наявною інформацією про боржників, аналізувати нові випадки податкового боргу, ви­значати дату роботи з кожним борж­ником, зробивши відповідні нотатки в записній книжці.

Сектор взаємодії із ЗМI

та громадськістю Кам’янець-Подільської ОДПІ.