П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Квітня 2012

«112» – НА ВСІ ВИПАДКИ ЖИТТЯ

В Україні запроваджується система екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером «112». У містах «Євро» цей аналог американської служби «911» повинен запрацювати вже в травні. Та чи дістанеться таке ноу-хау до кам’янчан?

Головним органом, який буде створювати й підтримувати в робочому стані «Систему 112», вважається Міністерство надзвичайних ситуацій, яке і створюватиме відповідні підрозділи. МНС також надаватиме обов’язкові для виконання доручення підрозділам екстреної допомоги (МВС, МОЗ тощо), аби ті реагували на повідомлення громадян. 

Отже, для всіх дзвінків про допомогу встановлять єдиний телефонний номер «112». Оператори будуть зобов’язані здійснювати маршрутизацію екстрених викликів до відповідного Центру з прийняття повідомлень. Також вони надаватимуть необхідну інформацію про абонента та його місцезнаходження зі своїх баз даних.

Як повідомив начальник міського відділу УМНС України в Хмельницькій області Олег СТРЕЛЬБІЦЬКИЙ, поки що «Система 112» за­проваджується на рівні великих міст, особливо тих, які візьмуть участь у «Євро-2012». 

– Ми про цю систему знаємо і сьогодні проводимо інформаційну підготовку, – каже Олег Віталійович. – Вона більш досконала, заснована на використанні комп’ютерної технології. З часом працівники служби зможуть пройти спеціальне навчання та перекваліфікацію. Але поки що не можу сказати, коли саме «Система 112» запрацює в нас.